Angel of Ashes

Alla inlägg den 10 augusti 2012

Av Patrik Lejderung - 10 augusti 2012 18:59

Tjaba!


Idag slutade jag på jobbet vid lunch. Älsklingen hade haft återkommande och varierande huvudvärk sedan morgonen. Hon ringde på lunchen och vi kom överens att kontakta Förlossningen enligt barnmorskans rekommendationer. Hon ringde och vi fick då till svar att komma ned under dagen för att genomföra lite tester.


Eftersom Cissi har haft högt blodtryck några gånger nu så kollades hon i vanlig ordning för protein/äggviteämnen i urinet. Och som vanligt var det negativt. Blodtrycket hade stabiliserat sig och vi kollade även sammandragningar och barnets hjärtljud. Efter ungefär 30-40 minuter kom en lite högre uppsatt barnmorska (tror vi). Hon sa att kurvan såg bra ut men inte helt perfekt. Hon nämnde att det var en "hängmatta" i kurvan på 3 minuter (som inte såg så bra ut). Men det var inget mer med det. Hon passade även på att kolla livmodertappen, -halsen och känna på barnet och fosterhinna. Allt kändes bra där. Tappen var ca 1 cm (brukar normalt vara 3 cm) och Cissi var öppen ca 2 cm. Så hon ville kolla nivån på fostervattnet då brist på detta (beroende på t.ex "läckage") kan innebära näringbrist för barnet. Men enligt ultraljudet så fanns det gott om vatten och han rörde sig. Och han såg helt underbar ut. Vi såg  öra, ögonhåla, ryggrad, revben och könet igen. Vilket skvallrar om en kille för andra gången. Efter allt var klart så sa hon att hon tror INTE att vi kommer gå våra fulla 14 dagar över. Inom en vecka trodde hon, men hon är inte säker.  Men vi har ställt in oss på 2 veckor för att slippa bli besvikna. Nu kommer lite bilder och en låt så hörs vi snart, antagligen blir det om vår son nästa gång med. Mycket bilder och så mycket kärlek vi kan uttrycka oss med. Så på återseende och Ciao, gott folk!


 

Ingång Förlossningen, Gävle


 

Gumman helt slutkörd efter en hel dags huvudvärk


 

Gumman med mätinstrumenten på magen. Den övre mäter en speciell "sammandragnings - muskel". Den nedre mäter barnets hjärtljud. Och innanför instrumentet ligger huvudet.



Låten; Ben E King, "Stand by me": http://www.youtube.com/watch?v=Vbg7YoXiKn0

Presentation


Hej!
Patrik heter jag och här kan ni läsa om mitt liv som pappa och fästman.

Vårt kärleksbarn:)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards